PONIEDZIAŁEK 10.06.2024 r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem i pomidorem. Jajecznica za szczypiorkiem. Kawa zbożowa na mleku.
OBIAD: Zupa grochowa. Kotlecik mielony, ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórków świeżych. Kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Płatki kukurydziane na mleku. Jabłko ½.
Alergeny: 1,3,7,9.
WTOREK 11.06.2024 r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, polędwicą z indyka, rzodkiewką i ogórkiem kiszonym. Herbatka z cytryną.
OBIAD: Zupa jarzynowa. Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym. Woda z cytryną.
PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku z ananasem.
Alergeny: 1,3,7,9.
ŚRODA 12.06.2024 r.
ŚNIADANIE: Bułeczka maślana z kruszonką. Mus owocowy. Mleko.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem. Filet z piersi kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórków kiszonych i marchwi. Herbatka owocowa.
PODWIECZOREK: Morelka. Chrupki kukurydziane (bananowe).
Alergeny: 1,3,7,9.
CZWARTEK 13.06.2024 r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, pastą serową i dżemem owocowym. Kakao naturalne na mleku. Zacierka na mleku. Nektarynka.
OBIAD: Zupa rosół z makaronem. Potrawka z kurczaka, kasza kuskus, surówka z młodej kapusty. Kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z brzoskwiniami (wyrób własny). Wafelki suche.
Alergeny: 1,3,7,9.
PIĄTEK 14.06.2024 r.
ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, serem żółtym i papryką św. Kawa zbożowa na mleku.
OBIAD: Zupa buraczkowa. Filet z Morszczuka (pieczony), ziemniaki z koperkiem , surówka z marchwi, pora i jabłek. Woda z cytryną.
PODWIECZOREK: Banan. Ciasteczka zbożowe.
Alergeny: 1,3,4,7,9.
POSIŁKI WYDAWANE SĄ W GODZ.-ŚNIADANIE-8.30, OBIAD-11.30, PODWIECZOREK: 14.30 . WODA MINERALNA NIEGAZOWANA/HERBATA ORAZ MLEKO PODAWANE SĄ WG POTRZEB DZIECI.
PONIEDZIAŁEK 06.05.2024 r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, polędwicą sopocką, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym. Kawa zbożowa na mleku.
OBIAD: Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty. Makaron z serem białym i musem truskawkowym. Kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka z masłem. Mleko. Pomarańcza ½.
Alergeny: 1,3,7,9.
WTOREK 07.05.2024 r.
ŚNIADANIE :Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, serem żółtym i papryką św. Kakao naturalne na mleku. Jabłko ½.
OBIAD: Zupa rosół z makaronem. Potrawka z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria w sosie śmietanowo-jogurtowym. Kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z brzoskwiniami (wyrób własny). Ciasteczka zbożowe.
Alergeny: 1,3,7,9.
ŚRODA 08.05.2024 r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem i rzodkiewką. Parówka na gorąco z ketchupem.
Herbatka z cytryną. Koreczki z marchewki surowej.
OBIAD: Zupa kalafiorowa. Naleśniki z serem białym i dżemem truskawkowym. Kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Płatki owsiane na mleku. Banan.
Alergeny: 1,3,7,9.
CZWARTEK 09.05.2024 r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem Almette i ogórkiem świeżym i rzodkiewką. Kakao naturalne na mleku. Mandarynka.
OBIAD: Zupa grochowa. Gulasz z szynki wp., ryż, jarzynka z buraczków. Kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Kisiel z tartym jabłuszkiem. Chrupki kukurydziane o smaku bananowym.
PIĄTEK 10.05.2024 r.
ŚNIADANIE: Pieczywo miesz.z masłem, pastą z jaj, pomidorem i szczyp. Kawa zbożowa. OBIAD: Zupa pieczarkowa. Filet z Miruny, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej. Kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Budyń waniliowy z kawałkami ananasa i kuleczkami czekoladowymi.
Alergeny: 1,3,4,7,9.
POSIŁKI WYDAWANE SĄ W GODZINACH: ŚNIADANIE-8.30, OBIAD-11.30, PODWIECZOREK: 14.30.
WODA MINERALNA NIEGAZOWANA/HERBATA ORAZ MLEKO PODAWANE SĄ WG POTRZEB DZIECI.
ALERGENY
14 alergenów wymagających uwzględnienia w opisie
- Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie.
- Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
8.Orzechy z drzew orzechowych , tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoinensis (Wangenh)
- Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.
- Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie.
- Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.
- Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych
niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przyblizeniu na całkowita zawartość SO2
dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
- Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.